top of page
Föreläsningar och workshops

Jag kommer gärna ut till er och berättar om min bok utifrån det perspektiv som kan vara intressant för er. Kanske är ni en församling eller har något annat sammanhang där ni skulle vilja fördjupa er lite mer i något av de ämnen som jag väver ihop i boken.

Vi kan även arbeta med ämnena lite mer på djupet tillsammans! 

Förslag på ämnen kan vara:

- Helig vrede som kreativ livskraft 

- Det gudomligt feminina

- Relationen till kropp och själ

- "Unshaming" 

- Erfarenheter från arbetet som fängelsepräst

- Om pilgrimsvandring

Under hösten var jag i en församling i Svenska kyrkan och pratade utifrån begreppet Helig vrede och vad vi som kyrka och som församlingar kan göra för att vara mer av en livgivande kraft i vårt samhälle. Här är några av kommentarerna jag fått efteråt:

 

Lina Lanestrand, Skandinaviska Energimedicinskolan

Ellen Jakobsson höll en mycket uppskattad förmiddag på temat Helig Vrede i Ale, den 14 april. Ellen delade på ett otroligt inspirerande och berörande sätt med sig av sin visdom och sina egna erfarenheter av det gudomligt feminina och om helig vrede. Hennes klarhet, mod och äkthet gjorde verkligt intryck och hon har en förmåga att dela med sig av sina erfarenheter på ett sätt som ger kraft till fler. Hon hade ett bra upplägg för sitt budskap genom att hon kombinerade föreläsning, storytelling, frågestunder och en guidad meditation. Det finns beröringspunkter till igenkänning för åhörarna och vi gick alla stärkta från förmiddagen som påminde om vikten av att lyssna inåt till hjärtat och våga stå upp för det som är viktigt på riktigt. Som arrangör var jag mycket nöjd med en fantastisk förmiddag.

Hannah

”Ellen bjöd oss på ett föredrag om det mycket angelägna ämnet Helig Vrede. I en tid där många gränser överskrids, där människoliv inte alltid värderas, där klimatförstöringar bara fortsätter, kändes kvällens ämne extra viktigt. Vi var många som kom med kroppen full av egna upplevelser och erfarenheter av vrede och behovet av en förändring.

Under föredraget fick vi möjlighet att begrunda värdet av en konstruktiv vrede och kom i kontakt med vår förmåga att förändras och förändra. Kvällen avslutades med en vacker meditation.

Tack Ellen för ett värdefullt bidra till vårt pågående samtal om hur vi går vidare som kyrka.”

324127492_1845588709167403_4279039818977858700_n.jpg

Skicka mig ett meddelande om du har några frågor eller vill boka in ett besök! 

Tack! Meddelande skickat.

Marica:

”Kom till ’föreläsningen’ med massor av oidentifierat ilska inom mig, gick därifrån med förståelse för och en plan för hur jag skulle använda den. Att höra någon berätta om möten med dömda människor på ett varmt, intresserat och respektfullt sätt - det är unikt.”

Anita:

”Ditt föredrag var fantastiskt. För min personliga del sa du sådant som jag själv tänkt och funderat över i min ensamhet. Du har ett fantastiskt djup. Jag önskar dig allt gott i ditt framtida arbete.

Det är viktigt.”

bottom of page