top of page

Ett vältränat hjärta

Jag har vandrat Caminon till Santiago de Compostela i Spanien fyra gånger. Utifrån mina erfarenheter från Caminon och de processer som fortsatte även mellan vandringarna, har jag velat försöka förstå och också beskriva vad det är att vara människa i relation till andra människor och till det gudomliga. Det blev en bok som heter Ett vältränat hjärta. En bok som inte bara handlar om pilgrimsvandring utan också om passionerad kärlek och att finna sig själv på djupet. 

 

Boken handlar om Helena Näslund som är fängelsepräst och trivs med sitt arbete, men känner att livet har stelnat till. Precis när hon ska ha semester möter hon en man, en pilgrim, som ska vandra Caminon i Spanien till Santiago de Compostela, och frågar om hon får vandra med honom.

   Det är början på en vandring i det yttre och det inre, hemma i Sverige och ute i världen, där Helena får möta och utforska sig själv och sitt liv. En vandring fylld av mystika upplevelser, teologiska reflektioner och en intensiv kärlekshistoria som får henne att omvärdera allt. 

 

Det är en lite annorlunda bok, med korta kapitel på ett uppslag var och fina illustrationer gjorda av Karin Bektasevic. Illustrationerna kom till eftersom jag också ville tilltala själen på andra sätt, liksom för att komplettera upplevelsen av orden.  

 

Boken finns att köpa på Bokus och Adlibris och kan även beställas i din lokala bokhandel. Om du vill ha den signerad kan du också beställa den av mig direkt för 149 kr, klicka då här!

bottom of page